maanantai 14. marraskuuta 2016

SOSEIDEN AVULLA ARKI RULLAAMAAN


Joonaksen osalta ainakin. Ehkä nyt voi jo huokaista helpotuksesta, että ei me enää herätä yöllä tunnin välein syömään. Joonas on tyytyväinen saatuaan päivällä pari kertaa soseita. Pojan ollessa nälkäinen, tarjoan ensimmäisenä rintaa, mutta se ei aina kelpaa. Silloin on aika antaa jotain täyttävämpää.

Yöunia Joonas vetää samalla tavalla, kuin muutama kuukausi sitten. 10-12 tuntia putkeen tekisi myös äidille hyvää. Arkisin Joonas herää Juuson lähtiessä töihin, puoli kahdeksan maissa, valvoo tunnin ja nukahtaa parin kolmen tunnin päiväunille. Viikonloppuna poika nukkuu helposti 14 tuntia yhdellä syötöllä, aina sinne kello kymmeneen asti aamulla.

Oma nukkuminen ehti kärsiä parin kuukauden jatkuvan väsymyksen ja huonosti nukuttujen öiden vuoksi. Yhä on vaikeuksia nukahtamisen suhteen, kun joka hetki aamun herätys lähenee. Mikäli nukahdan ennen puoltayötä, on yö varmasti pilalla. Herään keskellä yötä pirteänä ja valvon muutaman tunnin. Mutta lähes joka ilta, kun kello lyö 23:30, alan valmistella itseäni nukkumaan menoa varten. Sängyssä vilkaisen kelloa ja se on jo puoli 1. Uni ei tule ja vilkaisen taas kelloa. Alkaa ahdistaa ajatus siitä, että aamulla taas väsyttää, kun Olivia herättää ennen kahdeksaa. Saan nukkua seitsemän tuntia, jos nukahdan nyt. Kahden aikaan herää ajatus, että jos vain valvoisi suosiolla koko yön. Sitten väsyttää niin, että päähän sattuu ja lopulta nukahdan. 

Yleensä saan nukuttua maksimissaan neljä tuntia, ennen kuin Joonas herättää syömään. Saan pään takaisin tyynyyn ja juuri nukahdettuani kuuluu Olivian ääni. Ja ei kun ylös.

En olettanutkaan univajeen korjautuvan hetkessä. Tai edes puolessa vuodessa, mutta jatkuva väsymys hidastaa kaikkia arkisia asioita. Siivoamisesta on tullut vaikeampaa. Jopa pyykkien kuivumaan laittaminen tuntuu välillä ylivoimaisen vaikealta. Yritän olla ottamatta liikaa stressiä siivouksesta, mutta olisihan se ihanaa jos koti olisi aina siisti.

Kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa. Nyt on taas aika mennä etsimään unta. Hyvää yötä!

4 kommenttia:

 1. Minulla auttoi melatoniini nukahtamiseen, sitähän voisi kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus vuosia sitten melatoniinia kokeillut nukahtamisvaikeuksiin, mutta en kokenut siitä olevan mitään apua. Nyt voisi kyllä kokeilla erilaisella annostuksella! Kiitos vinkistä, tämä ei tullut mieleenkään :)

   Poista
 2. Meillä on meneillään vähän muutoksia niin mä koitan vihdoin lopettaa Eemin yösyömistä. Se siis kitisi nyt ja oottelin uudelleen nukahtamista, joten luin tän ootellessa ja tiätsä taidan kans olla vähän väsyny! Koitin saada tosta kuvasta jotenki teijän parvekkeelta alas päin otettuu kuvaa... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte yösyönnit nyt pois :) Hahah, joo puut vähän kutistu tossa pihalla :D

   Poista