perjantai 23. joulukuuta 2016

JOONAS 6KK


Poika täytti puoli vuotta jo kymmenes päivä, mutta matkaan tuli mutkia ja neuvola-aika oli vihdoin tänään. Vastassa meitä oli sijaisen sijaisen sijainen, joka oli ehdottomasti sijaisista mukavin. Hän oli ensimmäinen neuvolatäti, joka sai Joonakselta hymyn heti kättelyssä. Saimme kuitenkin kuulla, että meidän ihan oma terveydenhoitaja tulee takaisin tammikuussa ja 8kk neuvolassa meitä on vastassa tuttu ja turvallinen täti.

Juteltiin kuulumiset ja kyselin imetyksestä. Olen miettinyt päivittäisiä imetyskertoja ja sitä, kuinka paljon niitä pitäisi olla. Joonas kun syö vielä 8-10 kertaa vuorokaudessa ja terkan mukaan suositus on jokaisen aterian jälkeen + välipalaksi, jos vauva sitä tarvitsee. Meillä haetaan vielä rytmiä ruokailujen suhteen ja maisteluvaihe on pahasti kesken, kun liharuoat ja puurot ei meidän äijälle (vielä) kelpaa. Joten kun saadaan soseita menemään enemmän ja tiettyinä kellonaikoina, imetyskin varmasti alkaa rytmittyä paremmin. Yöllä imetyskertoja on enää maksimissaan kaksi yötä kohden, joten se ei suuri ongelma meillä ole, mutta parin kuukauden kuluttua pitäisi kuulemma alkaa lopettaa yösyöttöjä. Kysymättä jäi se oleellisin, miten? Mutta siihen on vielä aikaa.

Muistin jopa pyytää kirjallista synnytyskertomusta, jota en synnäriltä saanut. Joten lähiaikoina voin vihdoin ja viimein kirjoittaa synnytyskertomuksen loppuun ja näin reilu puoli vuotta myöhemmin julkaista sen tänne!

6kk mitat (5kk mitat)
Paino 9050g (8390)
Pituus 70,7cm (68,7)
Päänympärys 46,3cm (45,5)

Hyväntuulinen. Hienosti kasvaa ja kehittyy. Lattialla kierii, peruuttaa ja pyrkii konttausasentoon. Syö kiinteitä ja rintamaitoa. Iho kuivahko. Näkee ja kuulo norm.

Painoa oli tullut 660g puolessatoista kuukaudessa. Viimeksi sijaisen sijainen oli huolissaan pituuskasvusta, joten kysyin mitä mieltä terveydenhoitaja siitä on. Hän naurahtaen sanoi, ettei näe mitään syytä huoleen. Pituus on ollut koko ajan vähän keskikäyrän yläpuolella. Paino kasvaa tasaisesti omaa käyrää pitkin, samoin päänympärys.


Seuraava neuvola onkin vasta helmikuussa, kun pojalle tulee ikää kahdeksan kuukautta. Siihen mennessä ehtii varmasti moni asia muuttua. Samalla en malta odottaa ja samalla toivoisin ajan kuluvan mahdollisimman hitaasti.

Sitä ennen nautitaan joulusta. Vielä pitää viimeiset siivoukset tehdä kotona ja sitten saa nauttia. Pyrin pitämään tämän viikonlopun mahdollisimman kiireettömänä, vaikka tehtävää onkin paljon. Joulun kuulumisia luvassa alkuviikosta, mutta sitä odotellessa
ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti