sunnuntai 9. lokakuuta 2016

ÄITIÄ VÄSYTTÄÄ


Viikon ikäisestä Joonas on nukkunut täysiä öitä. Eikä mitään vauvan täyttä yötä, vaan 8-12 tuntia putkeen. Muutaman viime viikon aikana Joonas on yöllä herännyt 2-3 kertaa syömään, mutta viime yönä poika söi kuusi kertaa.

Kun ehtii tottumaan kokonaisiin öihin, lukuunottamatta yhtä herätystä Olivian vuoksi, on jo tuokin määrä liikaa.

Päivisin Joonas syö nykyään todella huonosti. Neljän kuukauden hulinat on alkaneet hyvissä ajoin ja ne vaikuttaa pojan rytmiin. Päivällä on niin hauskaa leikkiä ja tuijottaa ympärilleen, ettei ehdi syömään. Rintaa pidetään lähinnä tyynynä ja pelleilyn päälle nauretaan.

Äidissä väsymys näkyy pieninä ja suurina mokina. Etsin lusikkaa roskiskaapista ja hetken etsimisen jälkeen ihmettelen, missä ne siellä on. Ajan punaisia päin ja huomaan sen vasta keskellä risteystä (tässä syy, miksi en enää mielelläni aja autoa). Teippivaippojen sijaan ostan housuvaippoja. Hävitän jatkuvasti vaatteitani. Kesken lauseen unohdan mistä puhun ja yksittäiset sanat ei tule mieleen. Pyykit unohtuu koneeseen kahdeksi päiväksi. Puolet Juuson kertomista asioista unohtuu hetkessä.

Välillä väsyttää niin, etten meinaa pystyssä pysyä. Välillä taas käyn ylikierroksilla ja pitkin seiniä hyppiminen vaikuttaa parhaalta mahdolliselta idealta. En muista koska viimeksi olisin oikeasti ollut pirteä, joten en edes tiedä mistä jään paitsi. Olen onnellinen ja väsynyt äiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti