torstai 17. marraskuuta 2016

JOONAS 5KKJoonas täytti viisi kuukautta jo viikko sitten, mutta tänään vasta oltiin neuvolassa. Rokotuksia siirrettiin nyt viikolla eteenpäin ummetuksen ja siitä johtuvan kiukkuisuuden ja vatsakipujen vuoksi. Poika hymyili niin leveästi neuvolassa, että en halunnut hyvää mieltä riistää pois rokotteilla. Meidän sijaisen sijaiselle se sopi, kun ei rokotteet niin päivän päälle ole. Soitetaan vielä ensi viikolla ja siirretään aikaa, mikäli tilanne ei helpota.

Ollaankin nyt pidetty pari päivää taukoa soseista ja annettu vain luumua, joka ei toistaiseksi ole pojan oloa helpottanut yhtään. Sääliksi käy pientä, kun kipuhuudon jälkeenkään vaippaan ei tule mitään. Haettiin apteekista mallasuutetta, josta olen kuullut "tätä kaikki suosittelee" ja "ei missään nimessä mallasuutetta vauvalle!" -kommentteja. Olen kuitenkin valmis yrittämään kaikkea sallittua, että pojan olisi parempi olla.

5kk mitat (4kk mitat)
Paino 8390g (7860)
Pituus 68,7cm (67,4)
Päänympärys 45,5cm (44,5)

Painoa oli tullut ensimmäistä kertaa maltillisemmin. Vaadittava määrä kuukaudessa on 500g ja poika ylitti sen 30 grammalla. Käyriä katsottaessa sijaisen sijainen takertui pituuskasvuun, jota oli tullut myös maltillisemmin. Joonas on joka toinen kuukausi kasvanut paljon ja joka toinen kuukausi taas vähän vähemmän. Ensi kuussa sitten kuulemma katsotaan, että pituutta tulee tarpeeksi, ettei se ala tasaantua ja mennä keskikäyrän alapuolelle. En viitsinyt sanoa, että en usko meidän pojalla niin käyvän.

"Suloinen poika. Kääntyy. Jokeltelee. Tarttuu esineeseen. Pituuskasvua maltillisemmin, paino noussut +530g. Siirretään rokotukset ensi viikkoon."

Terkka kysyi, jokelteleeko Joonas jo. Oltiin molemmat Juuson kanssa vähän huuli pyöreänä, että miten niin jo? Poika on höpöttänyt täysillä jo pari kuukautta. Kukka, issi ja gaje on lähes jokapäiväisiä sanoja, jotka tosin ei vielä tarkoita mitään. Mutta en pojan höpinöitä enää jokelteluksi kutsuisi. Kääntymisestä oli puhetta. Poika ei montaa sekuntia ole selällään, kun jo seuraavan sekunnin aikana on kääntynyt vatsalleen. Nostaa itseään käsien varaan vatsalla maatessaan ja peppukin noussut muutaman kerran. Terkka naurahti, että poikahan on ihan esimerkillisessä asennossa samalla, kun kyseli yllä mainittuja asioita.

Istumisvalmiuksista oli puhetta. Joonas ei viihdy makuuasennossa enää, varsinkaan sylissä tai sitterissä ollessaan. Heti ponnistaa itsensä istumaan ja saatiinkin lupa istuttaa poikaa, kunhan yhä tuetaan selkää. Selkä oli jo suht suora tutkimusten aikana, mutta vielä ei saa istuttaa itsekseen, kun yläselkä on vähän kyyryssä. Syöttötuoliin saatiin lupa, mutta selkäpuolelle pitää laittaa tyyny.


Kuuden kuukauden neuvola onkin sitten ryhmäneuvola. Olen kuullut siitä hyvää ja huonoa. Joillain kerrotaan itsestäänselviä asioita eikä kukaan osallistu keskusteluun ja joillain on ollut todella hyvä ryhmähenki ja käynniltä on saatu jopa vaunulenkkiseuraa. En siis tiedä mitä käynniltä odottaa, mutta kunhan nyt menen katsomaan millaista siellä on. Tältä alueelta kun en yhtäkään tiedä, jolla olisi kesäkuussa syntynyt vauva, niin ihan kiva edes yrittää tutustua toisiin perheisiin. Vielä en tiedä otanko Olivian käynnille mukaan vai en.

Pitkältä tuntunut päivä on taas selätetty ja pian alkaa viikonloppu. Tuntuu, kuin jotain puuttuisi ja jatkuvasti odotan jotain tapahtuvan. Ehkä muuttokuume on suuri osasyy siihen ja toivon todella, että päästäisiin pian muuttamaan isompaan asuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti