torstai 23. helmikuuta 2017

TESTISSÄ MUKSUN SOSEET

Yhteistyössä Muksu


Joonas on tottunut syömään kotitekoisia ruokia, joten me ollaan jollain tavalla huonoja kertomaan kaupan hyllyltä löytyvien ruokien mausta. Merkillä ja sisällöllä ei ole väliä, sillä ainoastaan äidin tekemä sose kelpaa. Mutta hedelmäsoseet kelpaa kaupan hyllyltäkin.


Olivia söi pelkästään kaupan soseita ja kaikki kelpasi. En silloin kiinnittänyt ikäsuositusta tarkemmin huomiota soseiden sisältöön, mutta nykyään luen ravintosisällön tarkkaan, vertailen eri merkkejä ja ostan ainoastaan sokeroimattomia tuotteita.

Siksi mukaan kaupasta lähtee useammin Muksun sose, kuin muu vastaava tuote eri valmistajalta. Jokainen käteeni osunut Muksun hedelmäsose on ollut sokeroimaton. Samaa ei voi sanoa monesta muusta merkistä. Purkki toisensa jälkeen petyn, kun ainesosissa mainitaan lisätyn sokerin määrä. Siksi Muksu onkin ollut alusta asti luottomerkkini; tiedän varmaksi, että kyseisessä purkissa ei ole lisättyä sokeria, jota mielestäni vauvojen - tai edes pienten lasten - ei ole tarpeellista saada. Säästän kauppareissulla aikaa, kun ei enää tarvitse vertailla purkkitolkulla soseiden sisältöjä.


Yllätyksenä minulle tuli, kun jokaisessa 4kk+ (hedelmä)sosepurkissa luki Täysimetyssuositus 6kk. Asia, joka hyvin todennäköisesti jakaa mielipiteitä. Imetysvastainen esikoisen äiti Anni olisi varmasti nyrpistänyt nokkaansa ja vastahakoisesti pistänyt tuotteen ostoskärryyn, mutta nyt nuo sanat saivat hymyn huulille.

Tuotteisiin on lisätty C-vitamiinia ja ainesosia lukiessa ensimmäisenä mainitaan hedelmä - ei vesi. Muksun soseissa ei ole lisättyjä väri- tai makeutusaineita.

Muksun soseet maistuvat meillä sellaisenaan tai puuron sekaan laitettuna. Aamu-, väli- sekä iltapalan päätähtenä toimiikin usein kaapista löytyvä hedelmäsose, jota on helppo alkaa vain lusikoida ilman sen kummempia kevätjuhlaliikkeitä. Meillä kun on usein, varsinkin iltaisin, kunnon hulinat päällä, joten on ihanaa kun ei tarvitse nähdä yhtään vaivaa ruoanlaiton eteen, jos sille ei ole aikaa. Oliviakin on aina apajilla odottamassa omaa osaansa Joonaksen ruoista, sillä on ne soseet vaan niin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti